Ένας κόσμος γεμάτος μαγικό φως!

Άρθρα

Αβεντουρίνης

 

 

Ο αβεντουρίνης έχει χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους εκατομμύρια χρόνια πριν. Στο αρχαίο Θιβέτ, χρησιμοποιήθηκε για να διακοσμήσει τα αγάλματα, και επειδή λέγεται ότι βελτιώνει την μυωπία, τοποθετήθηκε σε αγάλματα για να δείξει συμβολικά τις "οραματικές" δυνάμεις του αγάλματος.
Στην αρχαία κινεζική παράδοση, ήταν η ιερή πέτρα της Γκουάν-Γιν, της θεάς του ελέους και της συμπόνιας.


Έχει επίσης συνδεθεί με διάφορες θεότητες της γονιμότητας, της φύσης και της άνοιξης, σε πολλαπλούς πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των νοτιοανατολικών Ασιατικών Βουδιστών, των Ελλήνων και των Κελτών, λόγω του πράσινου χρωματισμού.

Λόγω του χρώματος του συνδέεται με το στοιχείο της γης και με τον πλανήτη Γη ως σύνολο, με τη φύση και την άνοιξη θα βοηθά στο να νιώσετε μια φυσική αφύπνιση που θα βελτιώσει γρήγορα την ψυχική σας υγεία και δύναμη.
Ο αβεντουρίνης έχει μια πολύ καταπραϋντική ενέργεια, η οποία είναι εξαιρετικά ευεργετική για όσους υποφέρουν από άγχος, φόβο ή ανησυχία. Είναι ο λίθος για τη θεραπεία των διαφωνιών και της προώθησης της αρμονίας. Η καταπραϋντική ενέργειά του δεν επηρεάζει μόνο εσάς, αλλά όλους γύρω σας.
Εάν έχετε αυτόν τον λίθο στο μέρος σας, θα δείτε τον εαυτό σας πολύ πιο ικανό να σχηματίσει σημαντικές σχέσεις με άλλους χωρίς αρνητικότητα ή προστριβή.
Είναι ο μεγάλος θεραπευτής του καρδιακού τσάκρα και καθαρίζει όλα τα ενεργειακά σκουπίδια από αυτό το τσάκρα, άρα ρυθμίζει την ικανότητά μας να επικοινωνούμε και να διαμορφώνουμε συναισθηματικούς δεσμούς με άλλους. Γιατί, αν το καρδιακό τσάκρα είναι αποκλεισμένο, αυτό οδηγεί σε καταπιεσμένη, άγχος-ιλιγγιώδη αυτοαπομόνωση, αλλά όταν είναι ανοιχτό και καθαρό, αναπτύσσεται αίσθηση προσωπικού αλτρουισμού και θετικότητας.
Λόγω των ιδιοτήτων του στην προώθηση της αρμονίας και της εκκαθάρισης της προσωπικής ψυχικής ενέργειας, είναι ένας τέλειος λίθος για τη βελτίωση των σχέσεών: οικογενειακά, συναισθηματικά, επαγγελματικά και διαπροσωπικά. Όλες οι σχέσεις μπορούν να επωφεληθούν από την ηρεμία και την αρμονική στάση που δημιουργεί αυτός ο λίθος.
Ως ένας από τους καλύτερους λίθους για την προαγωγή αρμονικών σχέσεων, ο αβεντουρίνης είναι απαραίτητος για οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε στάδιο μιας ρομαντικής συνεργασίας. Όταν ξεκινά μια σχέση θα διατηρήσει τις γραμμές επικοινωνίας ανοιχτές και θα μπορείτε να έχετε σαφή αξιολόγηση του συντρόφου σας. Μπορεί να ηρεμήσει την ψυχή σας όταν είναι ταραγμένη και να φέρει εσωτερική ειρήνη που θα καταπραΰνει.
Ακόμα, ο λίθος αυτός έχει ονομαστεί "η πέτρα του παίκτη", καθώς το πράσινο του χρώμα σχετίζεται με τα χρήματα. Λέγεται ότι εάν έχετε ένα κομμάτι αβεντουρίνη, δεν θα χάσετε ποτέ ένα στοίχημα.
Τοποθετήστε αβεντουρίνη κοντά σε μια πηγή φωτός ή θερμότητας, σε ένα παράθυρο, ένα λαμπτήρα πυρακτώσεως ή σε τζάκι. Θα διαπιστώσετε που θα εισπράξετε μεγάλη ενέργεια ανανέωσης και γαλήνης, αυτό που διαθέτει ο αβεντουρίνης. Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε χώρους όπου φαίνεται να δημιουργείται ένταση, όπως σε ένα γραφείο, στην εργασία, στο σπίτι ή στο υπνοδωμάτιο. Η τοποθέτησή του σε μέρη που συχνά υποβάλλονται σε αρνητική ενέργεια, βοηθά να αποφύγετε να εμπλακείτε στις μάχες που συνηθίζουν να συμβαίνουν εκεί.

Είναι ένας από τους πιο χρήσιμους λίθους που μπορείτε να υιοθετήσετε στη ζωή σας για να προωθήσετε θετικές σχέσεις, ιδιαίτερα τις ρομαντικές σχέσεις.